EEN ODE AAN ONZE VADERS

Door: Mrs. Lisanne Kleisen | Fromanteel Staff-editor, Nederland – Amsterdam (CET)

Het bijzondere aan meerdere generaties zijn de verhalen, de gewoontes en de tradities die worden doorgegeven. Van vader op zoon en van zoon op kleinzoon. De band tussen een vader en zijn kind is vaak bepalend voor de toekomst, wat ook het geval bleek te zijn bij Fromanteel. Zo speelden er verschillende generaties een belangrijke rol in het ontstaan van de uurwerken. Dit verhaal is bovendien een reden van het ontstaan van de bijzondere Generations Series van Fromanteel.

Ontdek de Generations Series Chrono Brown.

Terug in de tijd

Meerdere generaties geleden, in de 17e eeuw, werd klokkenmaker Ahasuerus Fromanteel bekend om innovaties op het gebied van (staande) klokken. Samen met zijn vrouw kreeg hij kinderen, waaronder drie zoons: Johannes, Ahasuerus II en Abraham. Zijn zoons waren net zo gepassioneerd over klokken als hij. Johannes, de oudste zoon, bracht samen met zijn vader een nieuw slingeruurwerk op de markt. Een stukje geschiedenis werd geschreven. 

Fromanteel in een modern jasje

Vandaag de dag leeft de geschiedenis van de Fromanteel familie voort in hedendaagse horloges. Horlogemerk Fromanteel dankt haar naam aan deze familie. De horloges van Fromanteel worden geproduceerd in het atelier in Zwitserland. Bij de fijn afgewerkte horloges staat - net als bij de familie - vakmanschap en kwaliteit centraal. Elk horloge uit de Fromanteel collectie is een modern ontworpen uurwerk met oog voor het kleinste detail en het hoogste niveau van kwaliteit.

Een ode aan de familie Fromanteel

Ter ere van de drie zoons uit de Fromanteel familie, is de Generations Series ontworpen. Dit was bovendien één van de eerste Limited Edition collecties van Fromanteel. Het duurde niet lang en de gelimiteerde serie was compleet uitverkocht. Het succesvolle design en de ingetogen elegantie die de Generations modellen uitstralen, zorgde voor een enorme impact. De succesvolle serie werd opnieuw gelanceerd als vaste collectie van Fromanteel in de vorm van verschillende modellen.

De Generations Series bestaat uit diverse ontwerpen: de Fromanteel Big Day, Chrono, Day Date en de Twin Time. Bijzonder aan al deze exemplaren is de unieke achterzijde. Hierop staat de 17de eeuwse klokkenmaker samen met één van zijn zoons afgebeeld. Op deze manier leeft de geschiedenis, van generatie op generatie, voort in het nu.

Ontdek de Generations Series Twin Time White™.

Een bijzondere band

Herinneringen, tradities en bijzondere gebeurtenissen worden meegenomen in de opvolgende generaties. Om deze herinneringen te koesteren en te vieren en als eerbetoon aan vaders, is Vaderdag in het leven geroepen. Wil jij je vader blij maken met iets dat symbool staat voor jullie vader-zoon relatie? Iets dat generaties lang mee gaat? Bekijk dan eens de horloges uit bijvoorbeeld de Generations Series.

Tip: Maak een horloge extra persoonlijk! Dit kan door bijvoorbeeld een naam, boodschap of een bijzondere datum op de achterzijde van het horloge te laten graveren. In onze Concept Store vertellen onze experts je hier graag meer over. De Fromanteel Concept Store is gevestigd op de Keizersgracht 241 – 3e etage, in Amsterdam. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 tot 17.30 uur en verwelkomen je graag!